Geschiedenis

JansenFilms is een stukje professionaliteit dat in 1957 is begonnen met het maken van een eerste dubbel 8 film. Met een geleende Kodak-camera een z.g. ‘Broodje’ ging Piet Jansen op Tuinbouw Studiereis naar Engeland. 
    
Van monteren had ik geen kaas gegeten. Enige tijd later kocht ik mijn eerste eigen camera, montage set en projector. Naast mijn drukke beroep als tuinder bleef de fascinatie voor film groot. 

15 jaar later (begin 70-er jaren) ben ik overgeschakeld op Super 8. Voorwaar een hele verbetering. In de jaren 1970 was de smalfilm zeer populair. De vele hobby filmers verenigden zich in clubs waar door mensen als Jan A. Klein de fijne kneepjes van de hobby werden bijgebracht. Het is ook Jan A. Klein die mij het idee van het logo bracht. 

Meer dan 25 jaar filmde ik op Super 8. De belangstelling voor film ontwikkelde verder. Begin jaren 1980 ontdekte ik bij toeval een exemplaar van de 16mm Tuinbouwfilm die in 1955 op ons ouderlijk bedrijf was opgenomen. Dat was achteraf gezien het begin van een filmverzameling van tuinbouw gerelateerde onderwerpen die intussen is uitgegroeid tot een uitgebreide verzameling die vele onderwerpen omvat.
Door meerdere oorzaken heeft het tot 2002 geduurd voordat ik de overstap maakte naar video.

Veel ‘begin’ problemen met de montage en moeilijkheden met VHS, Betamax en video-projectie waren al opgelost door de komst van Digitale Video en beamer presentatie.  De ontwikkeling die ik heb meegemaakt in 50 jaar bewegend beeld zijn enorm. Wat tien tot twintig jaar geleden nog onbereikbaar leek, is nu werkelijkheid! 

Het ‘nieuwe’ filmen is genieten! 
Inmiddels is onze hele filmverzameling gedigitaliseerd. Laat ook uw films, dia's of videobanden bij ons digitaliseren!